Utbildning

Det är viktigt att prata om alkohol, droger, porr, gaming och sociala medier på ett öppet sätt. Barn och ungdomar vill ha vuxna att prata med – vill du vara med och inspirera fler att börja prata?

Är du en av våra nya Suntprat-inspiratörer? 

Vill du vara med och informera, inspirera och utbilda i Suntprats metoder och material? 

Torsdag 10 mars 2022 kl. 8:30 – 16.00 håller vi en digital utbildning.


Innehåll:  

  • Vad är Suntprat 
  • Förhållningssätt och samtalsmetodik  
  • Om psykisk hälsa och beroende 
  • Suntprats metoder och material 

Inför och efter utbildning

Inför utbildningen är det några uppgifter, bland annat att surfa runt på www.suntprat.se och att se några utbildningsfilmer. Mer information och zoom-länk kommer när du är anmäld.

Efter utbildningen förväntas du hålla i en inspirations eller utbildningsträff om Suntprat i det sammanhang du finns. Vi inbjuder också till en uppföljning av dina erfarenheter.  Du får material och en manual till hjälp för att inspirera och utbilda. 

Kostnad

Gratis!

Anmälan

Senast 3 mars

Frågor?

Skriv till anna.karin.herngren.wirdheim@equmenia.se

Om Suntprat

Suntprat erbjuder metoder och material för att sätta igång och prata för att främja psykisk hälsa och förebygga beroende och andra negativa konsekvenser. Att prata tillsammans på ett öppet sätt, utan snabba färdiga svar, där samtalet och reflektion blir det viktiga kan ge redskap i livet. Redskap för att hantera det som får oss att må dåligt och att ta vara på det som är bra och låta det ta prats i livet.