Prata porr

Hur är det att tappa kontrollen över sin porrkonsumtion? I en intervju i Malou Efter Tio berättar Johannes om sin relation till porren.

Johannes mötte porren första gången som 12 åring. Under fem år berättade han inte för någon om sin konsumtion, eftersom han trodde att han var själv. Vid 17 års ålder vågade han berätta för en äldre kompis och sina föräldrar. Sen dess har Johannes fått hjälp att hålla sig borta från porren, eftersom han inte vill titta mer.

Vad tycker du om porr? Det finns många olika sidor att diskutera kring ämnet. En del konsumerar porr för att det får dem att slappna av eller att de vill ha den där ”kicken”. Andra kollar mer sällan och vissa tittar inte alls, kanske på grund av etiska skäl, eller att de helt enkelt inte gillar det. Precis som att Johannes inte vågade berätta för någon om vad han tittade på så är det många som inte har pratat med någon om detta, kanske av skam, kanske för att det känns som att det är tabu. Har du vågat prata med någon i din närhet om dina åsikter eller, om du tittar, din konsumtion? Vänner, föräldrar eller kanske en ledare?