Överlevnadsguide för nyktra utekvällar

Hela kompisgänget har fyllt 18 och ni ska ut och dansa! Det vill du med, men har ingen lust att dricka. Här är en överlevnadsguide för nyktra utekvällar:

1
Fråga en kompis om ni ska köra nyktert tillsammans. Det är alltid lättare att vara två. Vem vet, du kanske får med hela kompisgänget!

2
Peppa dig själv. Det är ditt eget val att inte dricka och ingen ska få dig att känna att det inte är okej. Fundera på hur du ska svara på den frågan “varför dricker du inte?” om du får den. Att säga “Jag vill inte ikväll” är ett helt godkänt svar. Det kan till och med vara så att du då får vara beredd på onyktra vänner som berättar om hur de önskar att “fler borde vara som du!”.

3
Ska du på fest eller middag och är osäker på om det finns alkoholfritt alternativ? Ta med något eget.

4
På krogen eller restauranger finns det alla möjliga alternativ att välja på. Det finns en tendens av att få färre frågor om man dricker något, oavsett om det är en saft, alkoholfri cider eller vatten (Om det nu är så att du vill undvika frågor. Vissa gillar att prata om att de är nyktra, andra inte.). Plus att det är bra med mycket vätska om man dansar hela natten, det är ju som ett träningspass!

5
Om syftet är att gå ut och dansa; se till att det är bra musik! Vad gillar du att dansa till? EDM, 90-tals hits, spotify top 50 eller ABBA? Gå dit där det är lättast att släppa loss!

6
Försök att snabbt ta dig förbi den första stelheten. Det kan vara lite stelt att vara nykter bredvid onyktra vänner, men du ska också ha kul ikväll, eller hur? Kör hårt!

7
När du är trött och fått nog så är det helt okej att gå hem. Folk är ändå ganska överförfriskade nu, ellerhur? Kryp ner i sängen och var nöjd åt att du har haft en härlig kväll och att du kommer må bra imorgon när du vaknar.

Lycka till! Hoppas du får en riktigt rolig kväll!