Vad är Suntprat?

Suntprat är ett Arvsfondsprojekt av Hela Människan och Equmenia. 

Vi behöver prata – unga och vuxna – om alkohol, droger, nätporr, gaming och sociala medier. Det som är eller kan upplevas positivt kan vändas och bli problematiskt. Öppna och trygga samtal kan vara en hjälp att som tonåring göra bra och hållbara val för att må bra i livet.

           

Suntprat finns både på Facebook och på Instagram!

Här på vår hemsida hittar du intressanta och roliga inlägg för tonåringar och pedagogiskt material för samtal för ledare. Här finns tips om var man kan hitta hjälp om man oroar sig för att man själv eller någon man känner är i eller är på väg in i ett beroende.

Vi arbetar med en ledarutbildning som kommer att ligga här på suntprat.se. Vi kommer också att erbjuda en två-dagarsutbildning för dem som vill starta samtalsgrupper kring Suntprats teman.


I en referensgrupp för Suntprat finns: Studieförbundet Bilda, Equmeniakyrkan, Svenska Kyrkans Unga och Svenska Kyrkan.

Suntprat samverkar med: CAN, IQ, Reconnect, RFSU, Fryshuset, Frälsningsarmén – Starta om, Åke Wibergs Stiftelse och Blå Kors Norge. Dessa bistår oss på olika sätt med erfarenheter, kunskap och material.


Hela Människan och Equmenia är organisationer med en kristen grund. Materialet vi gör kan användas av alla, till exempel inom föreningar och skola. Vill man prata om dessa frågor utifrån kristen tro finns material under Suntprat tro.

Vi strävar efter att ha en god evidensgrund. Kontakta oss gärna om du har feedback på material eller inlägg.


Kontakt

Projektledare:
Anna Karin Herngren Wirdheim
anna.karin.herngren.wirdheim(at)equmenia.se
076 505 32 17

Kommunikatör:
Hanna Gustafsson
hanna.gustafsson(at)equmenia.se
076 505 32 28