Vad är Suntprat?

Suntprat är ett Arvsfondsprojekt av Hela Människan och Equmenia. 

Vi behöver prata – unga och vuxna – om alkohol, andra droger, nätporr, gaming och sociala medier. Det som är eller kan upplevas positivt kan vändas och bli problematiskt. Öppna och trygga samtal kan vara en hjälp att som tonåring göra bra och hållbara val för att må bra i livet.

           

Suntprat finns både på Facebook och på Instagram!

Här på vår webbsida hittar du intressanta och roliga inlägg för tonåringar och pedagogiskt material för ledare som kan användas för att sätta igång samtal. Här finns tips om var man kan hitta hjälp om man oroar sig för att man själv eller någon man känner är i eller är på väg in i ett beroende.

Under fliken ”För ledare” finns utbildningsfilmer på våra olika teman samt en övergripande om bland annat samtalsmetodik, beroende och att söka hjälp.

På gång i projektet är också Suntprat Tweens där vi jobbar med att ta fram material för åldrarna 9-12 år. Bland annat med stöd av Stiftelsen Ansvar för Framtiden.


Hela Människan och Equmenia är organisationer med en kristen grund. Materialet vi gör kan användas av alla, till exempel inom föreningar och skola. Vill man prata om dessa frågor utifrån kristen tro finns material under Suntprat tro.

Vi strävar efter att ha en god evidensgrund. Kontakta oss gärna om du har feedback på material eller inlägg.


I en referensgrupp för Suntprat finns: Studieförbundet Bilda, Equmeniakyrkan, Svenska Kyrkans Unga och Svenska Kyrkan.

Suntprat samverkar med: CAN, IQ, Reconnect, RFSU, Fryshuset, Frälsningsarmén – Starta om, Åke Wibergs Stiftelse, Stifelsen Ansvar för Framtiden och Blå Kors Norge. Dessa bistår oss på olika sätt med erfarenheter, kunskap och material.


Kontakt

suntprat(at)gmail.com

Projektledare Suntprat Tweens:
Amelie Roolf
amelie.roolf(at)equmenia.se
076-505 32 24

Kommunikatör:
Linnea Hjelm
linnea.hjelm(at)equmenia.se
076 505 32 14