Suntprat tro

Välkommen till Suntprat Tro!

Längst ner på sidan hittar du material på Suntprats teman utifrån ett kristet perspektiv, så som andakter och bibelstudier. Här kan du kombinera det allmänna materialet som finns under Material och Programförslag med detta, i exempelvis ungdoms- och konfirmationsverksamhet. Vårt fokus är framför allt samtalen och att Bibelns berättelser kan få bli en hjälp att se sitt eget liv i ett Gudsperspektiv. Mer material kommer allt eftersom!

Jesus hade ett sätt att möta människor och en pedagogik som vi får lära av. Jesus mötte människor där de var, mitt i livet, ibland i trasighet och misslyckanden. Han såg dem och han lyssnade på dem och i mötet med Jesus skedde en upprättelse och ofta en förändring hos den han mötte – en vilja att följa honom. Sackaios såg sig själv med andra ögon och förändrade hela sitt liv. (Lukas 19:1-10)

Det var inte för att Jesus talade om för Sackaios att han levde fel som han ändrade sig. I mötet med Jesus såg han sig själv och det liv han levde med andra ögon, med Jesus ögon. När man oroar sig för att någon gör fel i sitt liv vill vi gärna säga det, i omsorg, men då får vi lära av Jesus.

Jesus var inte den som pekade ut människors fel och det de gjort galet (utom möjligtvis när det gällde de religiösa ledarna och makthavarna). Han samtalade, lyssnade och frågade. I de samtalen får vi vara med. Vi får lita på att Gud verkar i människor när vi kan prata ärligt och öppet med varandra i respekt och generositet. Vi får lägga samtalet och de vi pratar med i Guds hand.

Verktygslåda för andakter

Letar du innehåll till en andakt? Här har vi samlat sånger, böner och texter som passar att använda till andakter med Suntprat-tema.

Equmenia, en av organisationerna som står bakom Suntprat, driver Equmenia Gaming. Vill du veta mer? Besök equmenia.se/gaming