Suntprat tro

Välkommen till Suntprat Tro!

Längst ner på sidan hittar du material på Suntprats teman utifrån ett kristet perspektiv, så som andakter och bibelstudier. Suntprat Tro är tänkt att användas tillsammans med övrigt Suntprat-material. Du kan alltså kombinera det med det allmänna material som finns under fliken Material samt i inlägget Programförslag, i exempelvis ungdoms- och konfirmationsverksamhet. Fokuset ligger framför allt på samtalen, och att Bibelns berättelser kan få bli en hjälp att se sitt eget liv ur ett Gudsperspektiv. Mer material kommer allt eftersom!

Jesus hade ett sätt att möta människor och en pedagogik som vi får lära av. Jesus mötte människor där de var, mitt i livet, ibland i trasighet och misslyckanden. Han såg dem och han lyssnade på dem och i mötet med Jesus skedde en upprättelse och ofta en förändring hos den han mötte – en vilja att följa honom. Sackaios såg sig själv med andra ögon och förändrade hela sitt liv. (Lukas 19:1-10)

Det var inte för att Jesus talade om för Sackaios att han levde fel som han ändrade sig. I mötet med Jesus såg han sig själv och det liv han levde med andra ögon, med Jesus ögon. När man oroar sig för att någon gör fel i sitt liv vill vi gärna säga det, i omsorg, men då får vi lära av Jesus.

Jesus var inte den som pekade ut människors fel och det de gjort galet (utom möjligtvis när det gällde de religiösa ledarna och makthavarna). Han samtalade, lyssnade och frågade. I de samtalen får vi vara med. Vi får lita på att Gud verkar i människor när vi kan prata ärligt och öppet med varandra i respekt och generositet. Vi får lägga samtalet och de vi pratar med i Guds hand.

Verktygslåda för andakter

Letar du innehåll till en andakt? Här finns sånger, böner och texter samlade som passar bra att använda till andakter med Suntprat-tema. Hela andakter och annat material för Suntprat Tro hittar du längst ner på den här sidan.

Equmenia gaming är ett kristet gamingcommunity, med Jesus som förebild vill de engagera sig för en hållbar och givande gamingkultur. De har bland annat en discordserver och en onsdagsträff med aktiviteter i Minecraft som avslutas med andakt i Minecraftkyrkan. Kika in på hemsidan om du är nyfiken! Besök equmenia.se/gaming