Konferens

Kan något så enkelt – och så svårt – som att prata göra skillnad och förebygga beroende och främja psykisk hälsa? Suntprat vill få fler unga och vuxna att prata om alkohol, droger, sociala medier, gaming och nätporr. Öppna och trygga samtal kan vara en hjälp att som tonåring göra bra och hållbara val för att må bra i livet.

Du som möter unga inbjuds därför till en dag med riktigt bra föreläsningar och workshops om Suntprats ämnen.

Konferensen är 12 mars i Immanuelskyrkan i Stockholm.


Anmälan

Sista anmälningsdag är tisdag 3 mars.

Om du skulle få förhinder och inte kunna delta på konferensen är det viktigt att du meddelar det så tidigt som möjligt eftersom vi vill kunna erbjuda din plats till någon annan.

Kostnad

Konferensdagen är kostnadsfri och vi bjuder på lunch och fika.

Tider

9.00 Mingel och fika
9.30 Välkommen, föreläsningar, ungdomspanel
12.30 Lunch
13.30 Seminarier och workshops, föreläsningar och paus för fika
16.30 Slut

Plats

Immanuelskyrkan, Stockholm. Kungstensgatan 17. T-bana: Rådmansgatan


Medverkande

Magnus Jägerskog

Magnus är generalsekreterare för BRIS. Han kommer att inleda dagen med att tala om hur tonåringar mår idag.

Moa Mannheimer

Moa är leg. psykolog och kommer att guida oss igenom hur man börjar prata om svåra saker. Moa har även medverkat i Suntprats utbildningsfilmer.

Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand

Ida och Sofie driver Ångestpodden. De kommer att prata om ”Livet bakom skärmen”. Fotograf: Ophelia Larsson

Harry Skärlund

Harry föreläser om porr och han har även medverkat i Suntprats utbildningsfilmer.

Edvard Wiberg

Edvard föreläser kring krockar mellan generationer och kultur, och pratar om vad som kännetecknar den unga generationen, skapar förståelse får beteende och ger nycklar till att låsa upp den potential de besitter.

Carin Dernulf

Carin är generalsekreterare för Equmenia och på konferensen kommer hon skicka med pepp och hopp inför framtiden!

Malte Hallquist

Malte är en komiker och föreläsare som lockar till skratt och eftertanke. På Suntprats konferens kommer han att hålla ihop dagen som konferencier.


Valbara workshops och seminarier

Anmälan sker på plats på konferensen.

Forumspel

Maria Saber och Sussi Dahl är teaterpedagoger och har varit med och tagit fram forumspel för Suntprat. Forumspel är ett verktyg för att jobba med konflikter och ett bra sätt att arbeta med situationer som kan uppstå i tonåringars vardag.

Gaming

Jens Marklund kan det mesta om gaming och lär dig grunderna i vad gaming är, populäraste spelen och om fördelar och fallgropar.

Existentiell hälsa

Anna-Carin Abrahamsson möter många studenter i sitt jobb och utifrån sina erfarenheter kommer hon att prata om existentiell hälsa.

Tweens

”Suntprat Tweens” handlar om att prata om Suntprats ämnen med en yngre målgrupp, de som ännu inte är tonåringar. Projektledare Amelie Roolf håller i seminariet.

Kan vi förändra alkoholkultur bland unga vuxna?

Unga vuxna är den målgrupp som riskkonsumerar och berusningsdricker i störst utsträckning. Hur kan vi bidra till ett smartare förhållningssätt till alkohol? Sara Dinwiddie från IQ-initiativet ger konkreta verktyg och tips från tidigare insatser.

Rörelsen en viktig faktor –men hur rör det oss?

Att rörelse ger positiva effekter på den psykiska hälsan, det vet vi. Men hur kan den informationen bli till handling i våra sammanhang? Linda Ulmå, hälsovetare och idrottskoordinator på Equmenia ger sina tankar och tips kring detta.